| |
|
|
Vacqueyras |
|
|
Streek/land
|
Rhône, Frankrijk
|
Lange omschrijving
|
De ontsteelde druiven worden traditioneel gevinificeerd.
Na de alcoholische gisting volgt een rustperiode van 10 dagen
voordat de schillen van de jonge wijn gescheiden wordt.
Vacqueyras is een rijke complexe rode wijn met een brede
schakering aan smaken en geuren, zowel kruidig als vol fruitig.
Elegant, stevig, goed gestructureerd en in prachtig evenwicht.
De kleur van de wijn is robijnrood.
|
Technische gegevens
|
Serveer temperatuur
|
18° C.
|
Ligging wijngaarden
|
Paul Jaboulet Aîné werkt voor de
productie van deze wijn nauw samen met locale wijnboeren in het
Vacqueyras wijnbouwgebied. De constante kwaliteit wordt
gegarandeerd door de lange termijn contracten, die Paul Jaboulet
met deze wijnboeren uit het zuidelijk Rhône wijndistrict gesloten
heeft.
|
Druivensoort(en)
in percentages
|
80% Grenache Noir, Syrah en Mourvedre.
|
Wijn/spijs suggesties
|
Rood vlees, wild, stoofpotten, hachee’s, smaakvolle
kaassoorten.
|
|
|